Archives

  • Profilový obrázek Michaela Veselá
  • 13. 4. 2018
  • 0
  • 0

Co jsou to esenciální aminokyseliny?

Aminokyseliny jsou základní stavební složky proteinů. Zastoupení esenciálních aminokyselin ve stravě je důležité, protože  si je organizmus nedokáže sám vyrobit. Jsou bohatě zastoupené zejména v bílkovinách živočišného původu.

  • Profilový obrázek Michaela Veselá
  • 13. 4. 2018
  • 0
  • 0

Proč je důležitý protein?

Bílkoviny, neboli proteiny, jsou základním stavebním kamenem pro naše tělo. Jsou důležité pro růst a opravu tkání a účastní se mnoha vitálních procesů v těle. Ne vždy je jednoduché přijmout dostatečné množství kvalitních bílkovin, a proto jsou v Pokeatu zastoupeny v hojném množství. Jejich dostatečný příjem přispívá také ke štíhlé kompozici těla, udrží nás déle zasycené a přispívají k růstu svalů.

  • Profilový obrázek Michaela Veselá
  • 13. 4. 2018
  • 0
  • 0

K čemu je dobrá vláknina?

Vláknina je nestravitelná složka potravy, která je nezbytná pro optimální funkci střev. Zvyšuje pocit zasycení a zpomaluje uvolňování cukrů do krve. Snižuje riziko nádorových onemocnění střev, může pomoci snížit hladinu cholesterolu a pomáhá v prevenci kardiovaskulárních onemocnění a obezity.  Najdeme ji pouze v potravinách rostlinného původu.

  • Profilový obrázek Michaela Veselá
  • 13. 4. 2018
  • 0
  • 0

Co je to inzulin?

Inzulin je hormon ovlivňující hladinu cukru (glukózy) v krvi. Časté výkyvy způsobené nadměrným zastoupením sacharidů a zejména rychle vstřebatelných cukrů  jsou pro tělo nezdravé. Vedou k výkyvům energie, ukládání přebytečné glukózy ve formě tuku a způsobují inzulínovou rezistenci, což může vyústit až k onemocnění cukrovkou.

  • Profilový obrázek Michaela Veselá
  • 13. 4. 2018
  • 0
  • 0

K čemu jsou dobré Omega-3?

Tyto tuky jsou velmi příznivé pro snižování hladiny špatného (LDL) cholesterolu a snižují tak riziko srdečních onemocnění. Dále napomáhají odbourávání tuků v těle a působí protizánětlivě, čímž  zvyšují naši imunitu. Omega-3 esenciální mastné kyseliny si tělo nedokáže samo vyrobit, proto je důležité je příjímat v potravě.

  • Profilový obrázek Michaela Veselá
  • 13. 4. 2018
  • 0
  • 0

Jaké tuky jsou zdravé?

Největší benefit pro lidské tělo mají omega 3 mastné kyseliny, na které jsou oleje z chia a lněných semínek bohaté. Mají příznivý vliv na kardiovaskulární systém a snižují hladinu škodlivého cholesterolu.  Zároveň jsou pro tělo velmi blahodárné i mononenasycené tuky, hojně se vyskytující například v mandlích nebo řepkovém oleji.

Dalším benefitem tuků je, že nezvyšují hladinu inzulinu. Podporují tak tělo ve spalování tuků a udržení konstantní hladiny energie.

Copyrights © 2018 Future foods s.r.o.

X